Zoetekauw opent speciaalzaak voor taartdecoratie

Zoetekauw opent speciaalzaak voor taartdecoratie

Zoetekauw opent speciaalzaak voor taartdecoratie

Print
Lier - Guy Storms (45) en Annick Deckers (40) openden het voorbije weekend aan de Antwerpsesteenweg 409 in Lier Cakes & Stuff, een speciaalzaak voor taartdecoratie, benodigdheden en workshops.
Guy en Annick baatten zowat twintig een videoverhuurzaak uit. Maar vorig jaar in mei vonden ze het de hoogste tijd voor een nieuwe uitdaging. "Ik ben van opleiding kok en ook een zoetekauw. Bovendien zocht ik vorig jaar een bezigheid na een operatie", vertelt Guy. "Ik ben toen een workshop 'basistaart maken' gaan volgen. Vooral het decoreren van taarten werkt enorm verslavend en je moet er niet zoveel van kunnen om toch iets moois te maken.
Sindsdien heb ik verscheidene workshops over taartdecoratie gevolgd."

"Toen we met onze videoverhuurzaak stopten, was de keuze vlug gemaakt. We zouden een winkel openen waar mensen terechtkunnen die taarten, gebak, cupcakes of taartdecoraties willen maken. Het aanbod hiervan in Lier is niet zo groot. Dat stelde Guy trouwens zelfs vast telkens hijmateriaal zocht dat hij op zijn workshops nodig had", zegt Annick.

"Concreet vind je in onze winkel onder meer bakvormen, uitstekers, cupcakepapiertjes, bakmixen, kleur- en smaakstoffen, vormen om taartdecoratie mee te maken, fondant en marsepein. Kortom, alles wat met het bakken en versieren van taarten en gebak te maken heeft. Voor alle duidelijkheid: we bakken zelf geen taarten", onderstreept Annick.

"We verkopen niet alleen, we organiseren ook allerlei workshops. Die vinden 's avonds plaats en duren drie tot vier uur. Op zaterdag hebben we workshops die zes uur duren. Per workshop laten we vier tot acht deelnemers toe. Je mag je eigen taart meebrengen", stelt Annick.

Info: www.cakesandstuff.be

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio