Open Vld wil duurzaam afvalbeleid en gratis gras storten

Open Vld wil duurzaam afvalbeleid en gratis gras storten

Open Vld wil duurzaam afvalbeleid en gratis gras storten

Print
Heist-op-den-Berg - Open Vld wil duurzaam afvalbeleid en gratis grasstorten Een groep Open Vld-ers begeleid door volksvertegenwoordigster Gwendolyne Devroe en onder leiding van schepen-provincieraadslid Patrick Feyaerts hebben actie voor duurzaam afvalbegeleid en minder vervuilen aan het containerpark langs de Herentalsessteenweg. Open Vld vraagt strenger toezicht op het sluikstorten.
"De betaling van afvalophaling volgens gewicht leidt tot een toename van de sluiktorten, ook in onze gemeente. Omdat het principe "de vervuiler betaalt" pleiten bij voor een scherper toezicht op het sluikstorten". Schepen van milieu, Carl Verelst (CD&V) bevestigt dat de jongste jaren het toezicht al verstrengd is van de politie en de technische dienst. "Wij proberen ook te achterhalen van wie het sluikstort afkomstig is, wat niet altijd evident is".
"Gratis grasaanvoer in de zomer", stelt Open Vld voor. "In de zomer is het dikwijls een probleem om weg te geraken met het grasafval. Dat probleem willen wij oplossen met gratis grassstorten mogelijk te maken op de containerparken". "Dat is in tegenstrijd met het duurzaam afvalbeleid dat wij voorstaan. Het is natuurlijk populair maar wij willen vooral laten composteren. De tijd van gratis is voorbij, iemand meot het betalen.", is de reactie van schepen Verelst.
FOTO:Open Vld voert actie voor een duurzaam afvalbeleid vlnr. volksvertegenwoordiger Gwendolyne Devroe, Patrick Feyaerts, Vincent Budts, Dirk Meuris, Jolien Van Noten, Brigitte van de Geyning, Johan Van Woensel, Veerle Onsea en Muriel Bosman.

pierre anthonissen

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio