"Schrik van Mechelse flikken" moet niet meer naar de cel

Print
Mechelen - Een vierentwintigjarige Mechelaar die in het politiekorps bekend staat als een politiehater en 'de schrik van de Mechelse flikken', moet niet meer naar de cel. Dat heeft de rechter in Mechelen beslist.
De veroordeelde en de politie, dat is als een rode doek op een stier. In het verleden kreeg de betichte een fervent kickbokser, het meermaals aan de stok met de Mechelse wetsdienaars. Zo ook op 7 maart 2010. Toen werd hij op de Vismarkt opgepakt omdat hij in café Mille bij een vechtpartij betrokken was.
Bij zijn arrestatie verzette hij zich hevig. Er werden beledigingen geuit, gespuwd naar een politieman en één van de agenten werd zelfs tegen zijn hoofd geschopt.

Hij dreigde ook mee de politiemannen te vermoorden. Hij bedreigde verscheidene inspecteurs, hoofdinspecteurs tot zelfs korpschef Yves Bogaerts. Enkele politiemensen werd zo zwaar geslagen dat ze er enige tijd werkonbekwaamheid aan overhielden. Twee van de zeven inspecteurs stelden zich uiteindelijk burgerlijke partij tegen de woesteling op de rechtbank.

De rechter veroordeelde de woesteling tot een celstraf van achttien maanden voorwaardelijk gedurende drie jaar, uitgezonderd het effectieve deel in voorhechtenis. Dat betekent dat deze zware jongen, die na de feiten amper enkele maanden achter slot en grendel heeft gezeten, niet meer naar de gevangenis moet.

Ook zal de kickbokser zijn slachtoffers, de twee toegetakelde politie-inspecteurs, respectievelijke een schadeclaim van 3.690 en 9.767 euro moeten betalen, plus een boete van 1.100 euro.

LEO DE NIJN
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio