Speurders: "Dumitru heeft nooit spijt getoond"

Speurders: Dumitru heeft nooit spijt getoond

Speurders: "Dumitru heeft nooit spijt getoond"

Print
Antwerpen - Dumitru Ciurar (41) heeft volgens de speurders nooit spijt getoond over wat hij zijn slachtoffers heeft aangedaan. "Het lijkt wel alsof hij de zwaarwichtigheid van de feiten niet beseft", klonk het.

Stelian Ciurar (36), die iedere betrokkenheid bij de overvallen ontkent, vertelde de speurders grofweg dat de slachtoffers hem niets konden schelen. De speurders hadden geen al te beste indruk overgehouden aan Dumitru en Stelian. Eén van hen verklaarde op het einde van zijn getuigenis zelfs dat Dumitru's manier van doen hem angst inboezemde.

"Hij was grof, ik vond hem eerlijk gezegd nogal primitief. Soms bleef hij maar door razen en smeet hij ons van alles naar het hoofd. Op andere momenten lachte hij ons dan weer vierkant uit", zei de speurder.

Façade

Dumitru kwam volgens hem soms oerdom over, maar uit sommige antwoorden op vragen bleek dan weer zijn geslepenheid. Stelian was moeilijk te doorgronden. "Hij had een muur rond zich opgetrokken, waar je niet door kon. Hij was één en al façade."

Eerder hadden de speurders nog de foto's van de wedersamenstelling van de overval op Christiana Van den Eynde (73) toegelicht. Dumitru toonde daarop hoe hij de oude dame naar haar appartementwas gevolgd. Hij had aangeklopt en naar een dokter gevraagd.

Toen het slachtoffer de deur wilde sluiten, had Dumitru haar geduwd en haar halsketting afgerukt. Christiana viel op de grond. Dumitru sleepte haar naar de living en veegde haar gezicht met een doekje schoon. Hij had haar ring en armband afgedaan en de woning doorzocht. Daarna had hij de woning verlaten.

"Tijdens de wedersamenstelling zei hij nog dat hij het slachtoffer geduwd had, terwijl hij later verklaarde dat ze de deur tegen zich had gekregen en zo was gevallen. Dumitru ontkende dat hij haar geslagen of gestampt had. Hij zei dat het een oude dame was. Als ze jong was geweest, had hij haar wel op het hoofd gestampt", aldus de speurders.

Dinsdag komen de wetsdokter en de familieleden van Christiana getuigen. Zij overleed anderhalve maand na de overval aan haar verwondingen.

Foto: Bert Hulselmans

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio