Funklegende Sly Stone zit in zak en as

Funklegende Sly Stone zit in zak en as

Funklegende Sly Stone zit in zak en as

Print
Ooit gaf hij zijn vrienden dure auto's cadeau, vandaag woont hij in een camper. Funklegende Sly Stone, onder meer bekend van 'Everyday People', heeft geen dak meer boven het hoofd en parkeert zijn witte kampeerwagen op de trottoirranden van Los Angeles.

Volgens de vroegere frontman van Sly & the Family Stone escaleerden zijn financiële problemen in 2009, nadat zijn toenmalige manager hem geen royalty's meer wilde uitbetalen. Stone heeft de manager aangeklaagd, wegens bedrog voor een bedrag van 50 miljoen dollar.

De 68-jarige zanger werd in de jaren 80 regelmatig opgepakt wegens drugsbezit. In 1984 verkocht hij de rechten op zijn muziek voor nauwelijks één miljoen dollar aan Michael Jackson.

Het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone rekent Sly Stone tot de 100 belangrijkste zangers uit de rockgeschiedenis. Hij heeft invloed uitgeoefend op grote artiesten zoals Prince en George Clinton, meent Rolling Stone. Op het hoogtepunt van zijn carrière blonk Stone uit door een mengeling van soul, funk en rock. Hij gaf een legendarisch concert op het Woodstockfestival van 1969.

Beeld: YouTube

MEEST RECENT