Omega Pharma bezit al 10% van zichzelf

Omega Pharma bezit al 10% van zichzelf

Omega Pharma bezit al 10% van zichzelf

Print
Het beursgenoteerde Omega Pharma, de distributeur van farmaceutische producten die zonder voorschrift kunnen worden bekomen in de apotheek, heeft al 10% van de aandelen van zichzelf opgekocht. De ingreep moet het voor topman Marc Coucke makkelijker maken om het hele bedrijf in handen te krijgen.

Marc Coucke bezit via zijn vennootschap Couckinvest 29,94% van de aandelen in Omega Pharma. Daarnaast heeft hij er nog 0,07% als particulier.

Coucke wil via Couckinvest echter alle aandelen opkopen. Hij heeft daartoe een bod van 36 euro per aandeel gelanceerd.

Een deel van de aandelen heeft Couckinvest onder semi-controle. Het gaat om de effecten die in handen zijn van Omega Pharma zelf. De jongste dagen overschreed dat de kaap van 10%. Als grootste aandeelhouder en algemeen directeur heeft Coucke de beslissing daarover in eigen hand.

Het bod kan plaatsvinden indien Couckinvest erin slaagt om minstens 90% van alle aandelen van Omega Pharma binnen te halen.

Al is er nog een reden waarom het bod dan toch kan worden afgeblazen. Als de Brusselse beurs sinds begin september met meer dan 10% zakt, is Coucke niet meer verplicht zijn engagement na te komen.

Vorige vrijdag was de beurs in dat geval. Toen was de Bel20-index, die de koersevolutie van een korf met de belangrijkste 20 aandelen weerspiegelt, onder de benedengrens van 2.040,14 punten gezakt. Maar vandaag klom hij er weer boven tot 2.061,91 euro. Daardoor is de kans om de operatie af te blazen weg. Het sluit echter niet uit dat er nog nieuwe kansen komen.

JVG

Foto: Photonews

Nu in het nieuws