Personen met beperking sporen knelpunten op

Print
Willebroek - De adviesraad voor Personen met Beperkingen (APB) trok gisterennamiddag doorheen het centrum om knelpunten voor rolwagens in kaart te brengen.
Tien personen, waaronder twee personen in een rolwagen, trokken onder leiding van APB-voorzitter Kathy Vereecken, vanaf het gemeentehuis, door Pastorijstraat en Schoolweg naar de Dr. Persoonslaan om zo via de Nieuwstraat en de August Van Landeghemstraat terug te keren naar het gemeentehuis.

Er was belangstelling van de schepen van sociale zaken Jan Van Lerberghe en van schepen van openbare werken Eddy Bevers. Om hen de problematiek duidelijk te maken zat schepen Van Lerberghe in een rolwagen en mocht schepen Bevers duwen.

Beiden konden na afloop alleen maar bevestigen dat het erg confronterend was en dat het kijken door een bril van personen met een beperking helemaal nieuw was voor hen. "Uit de actie volgt een betere communicatie en actieplannen en zo is de bal aan 't rollen, wat wij net wilden", zegt een opgetogen voorzitter.

Algemeen is vastgesteld dat de trottoirs niet altijd gelijk liggen en dat de overgang van trottoir naar zebrapaden niet overal optimaal is. Reclameborden en/of fietshouders op het trottoir blijken erg hinderlijk te zijn. In de Post is vastgesteld dat een grotere rolwagen er eens binnen, niet kan draaien. Ook de net vernieuwde bank Dexia bleek niet rolwagenvriendelijk.

Jan BOEY
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio