Beste Belgische biertapper is cafébaas uit Haasrode

Beste Belgische biertapper is cafébaas uit Haasrode

Beste Belgische biertapper is cafébaas uit Haasrode

Print
Jan Van Dessel van café Den Deugniet in Haasrode (Oud-Heverlee) zal België vertegenwoordigen op de vijftiende editie van de Stella Artois World Draught Master in Buenos Aires.

Van Dessel werd gekozen door een professionele jury, waarin onder andere de Belgische en Wereldkampioen Biertappen 2010 zetelden, evenals VS Ambassadeur Howard Gutman, die bekendstaat als bierkenner. Jan Van Dessel heeft bewezen als geen ander de ‘9 step pouring ritual’ of het ‘schenkritueel in negen stappen’ te beheersen. De kunst om een Stella Artois te tappen van het vat en die vervolgens perfect op te dienen aan tafel.

Als ambassadeur van ons land, trekt Jan Van Dessel straks naar Buenos Aires om er onze eer te verdedigen tijdens de Stella Artois World Draught Master 2011, het Wereldkampioenschap Biertappen. Op 26 oktober zal hij het daar opnemen tegen een 30-tal nationale kampioenen van over heel de wereld.

Als hoofdprijs van die wedstrijd mag de Wereldkampioen Biertappen gedurende een aantal maanden het biertappen volgens de ‘9 steps pouring ritual’ promoten in meer dan 10 landen wereldwijd. Hij wint dus een te gekke job en een heuse wereldreis.

.

Nu in het nieuws