Gevangene uit Mechelen giet flesje urine over cipier

Gevangene uit Mechelen giet flesje urine over cipier

Gevangene uit Mechelen giet flesje urine over cipier

Print
Mechelen - Willy I. (57) uit Mechelen zat maandag in het strafbankje voor belaging van zijn ex-vriendin en een mislukte gijzelingsactie. Bij die actie kreeg een cipier van de Mechelse gevangenis een flesje urine over zich heen.
De correctionele rechtbank boog zich maandag over een zaak van stalking door I. Maar op het proces kwam ook een cipier van de Mechelse gevangenis zich burgerlijke partij stellen. Tijdens zijn gevangenschap had de man een bangelijk avontuur beleefd.

"I. vroeg mij om langs de gevangenispoort mee naar buiten te stappen. Toen ik daar niet op in ging, kwam hij plots van achter zijn rug met een flesje gekleurd water te voorschijn. Daarin stak een lont. Deur open of ik giet dit flesje met zoutzuur over je heen, dreigde hij. In een poging om het af te nemen kreeg ik het flesje over mijn arm."

I. kon met de hulp van collega's overmeesterd worden. Omdat het een brandend gevoel gaf werd de cipier naar het ziekenhuis gevoerd. Daar werd vastgesteld dat het om urine ging. "Ik ben daar lange tijd niet goed van geweest. Daarom dat ik mij burgerlijke partij heb gesteld", vertelt de cipier.

Tegen I. werd één jaar effectief gevorderd en 550 euro boete. Op 24 oktober doet de rechter uitspraak.

LDN

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio