Gevangenisstraf gevraagd voor ontvoerders die jongeman naakt bij de hoeren dropten

Print
Dendermonde - De openbare aanklager vroeg vandaag in de rechtbank in Dendermonde gevangenisstraffen van tien maanden tot twee jaar voor het trio dat in februari in Temse Riccardo Vermeyen ontvoerde. Ze dumpten de jongeman naakt in de hoerenbuurt in Brussel.
Aan de basis van de actie lag een schuld van 60 euro die Vermeyen nog moest betalen aan de drie, bekend als drugsdealers.

Openbaar aanklager Ann Soenens kon er niet mee lachen en vroeg voor Oktay O. (19) en Ilia R. (19) tien maanden cel. Voor Sohaib L. (27) vorderde ze twee jaar. Hij blee het brein achter de actie te zijn.

Ricardo V. blijkt ondertussen zelf geen doetje. In maart van 2010 pleegde hij samen met een kompaan een brutale handtasdiefstal in Kruibeke. Eind vorig jaar overviel hij mee taverne Temsica in Temse. Voor dat laatste werd hij veroordeeld tot een werkstraf van negentig uur.

Meester Vic Van Aelst vroeg voor zijn cliënten Oktay O. en Ilia R. eveneens een werkstraf in plaats van gevangenis. Dat deed ook meester Steven Hendrickx die Sohaib L. verdedigde. Deze laatste verscheen niet op de zitting.

Vonnis op maandag 17 oktober.

Koen Dewanckel
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio