Antwerpse haven brengt vrachtverkeer in kaart met 67 camera's

Antwerpse haven brengt vrachtverkeer in kaart met 67 camera's

Antwerpse haven brengt vrachtverkeer in kaart met 67 camera's

Print
Antwerpen - Het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen voert van 27 tot en met 29 september een grootschalige verkeerstelling uit voor het wegtransport in en rond de Antwerpse haven. Er komen in totaal 67 camera's te staan op de doorgangswegen in de haven en de snelwegen rond Antwerpen.

De resultaten worden achteraf gebruikt om herkomst en bestemming van het vrachtverkeer in kaart te brengen. Dat meldt het Havenbedrijf maandag in een persbericht.

Verkeersstudie

Bij een vorige telling, in 2006, werden al eens 196.000 nummerplaten van vrachtwagens geregistreerd. De nieuwe telling moet het Havenbedrijf toelaten om te analyseren waar en wanneer vrachtwagens rijden. Ze kadert in een bredere verkeersstudie die de haveninterne logistiek en de afwikkeling van het vrachtwagenverkeer in en rond het havengebied in beeld brengt. Door het grote aantal meetpunten kunnen de routes van zowel doorgaand als havenbestemmend verkeer worden getraceerd.

De meetapparatuur laat tevens toe de trajecten van de verschillende types transport op te volgen: containers, bulk, leeg chassis of uitzonderlijk vervoer. Ook gevarenlabels worden herkend en geregistreerd. De herkomst en de bestemming van personenwagens wordt daarentegen niet onderzocht.

De resultaten worden eind november verwacht. Bij de telling hoort geen identificatie of controle van de eigenaar of nummerplaten.

Foto: BFM

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio