Media Markt Schoten gaat gewoon open ondanks procedureslag

Media Markt Schoten gaat gewoon open ondanks procedureslag

Media Markt Schoten gaat gewoon open ondanks procedureslag

Print
Schoten - Elektronicaketen Media Markt heeft maandag in Schoten haar vijftiende Belgische winkel officieel voorgesteld. Het eerste filiaal van de keten in het noorden van Antwerpen, waar 40.000 klanten per maand worden verwacht, opent woensdag de deuren.

Er is echter nog geen definitieve oplossing voor het conflict met buurgemeente Brasschaat over de gevreesde verkeersellende in de buurt. Bij de Raad van State loopt nog een procedure van Brasschaat tegen de vergunning die Schoten aan Media Markt toekende. In Brasschaat vrezen ze immers voor heel wat extra verkeershinder, aangezien de winkel slechts één uitrit telt en al het verkeer eerst een heel stuk richting Brasschaat moet rijden vooraleer het eventueel kan omkeren.

In juli gaf de Raad van State al een negatief advies over de vergunning, maar een definitieve uitspraak wordt pas eind dit jaar verwacht.

Winkel opent zoals gepland

De winkel gaat intussen gewoon zoals gepland open. "Onze vergunning is volledig in orde en met de gemeenten Brasschaat en Schoten verlopen de gesprekken heel constructief. We hebben er alle vertrouwen in dat alles in orde komt", zegt Valère Somers, country managing director van Media Markt-Saturn België.

De winkel in Schoten is ruim 3.300 vierkante meter groot en is onmiddellijk goed voor 73 nieuwe banen. Net als in de andere filialen ligt de nadruk op het bieden van merkelektronica aan de laagste prijzen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio