Kris Peeters: "Te vroeg om te oordelen over deelakkoorden"

Kris Peeters: Te vroeg om te oordelen over deelakkoorden

Kris Peeters: "Te vroeg om te oordelen over deelakkoorden"

Print
Vlaams minister-president Kris Peeters vindt het te vroeg om al een definitief oordeel te vellen over de deelakkoorden die de federale regeringsonderhandelaars hebben bereikt. Hij waarschuwt ook voor een overhaaste beoordeling "op basis van onvolledige gegevens".

Dat zei Peeters maandag in zijn Septemberverklaring. Peeters herhaalde dat de Vlaamse regering de zesde staatshervorming zal aftoetsen aan het Vlaamse regeerakkoord en de Octopusnota.

De hamvraag is of de deelakkoorden die de federale onderhandelaars rond BHV en de financieringswet bereikt hebben, in overeenstemming zijn met die Vlaamse 'toetsstenen'.

Meerderheidspartij N-VA haalde afgelopen weekend alvast snoeihard uit naar het akkoord rond de financieringswet, terwijl minister-president Kris Peeters zich voorzichtig positief uitliet over de bereikte akkoorden.

De definitieve beoordeling zal volgens Peeters echter pas kunnen gemaakt worden op basis van "concrete federale tekst- en wetsvoorstellen".

"We moeten ons echter niet laten verleiden tot een vlugge beoordeling op basis van onvolledige gegevens", aldus Peeters. "Het kader voor de beoordeling is en blijft het Vlaams regeerakkoord, in combinatie met de Octopusnota", luidt het.

Om speculaties over een mogelijke coalitiewissel de kop in te drukken, herhaalde Peeters dat zijn regeringsploeg "de vaste wil heeft om samen verder te gaan en het regeerakkoord volledig uit te voeren".

MEEST RECENT