Renovatiewerk aan goot vernielt dak

Renovatiewerk aan goot vernielt dak

Renovatiewerk aan goot vernielt dak

Print
Heist-op-den-Berg - Het dak van een huis op de Baalsesteenweg in Begijnendijk vatte zondagmiddag vuur. Niemand raakte gewond maar de woning is grotendeels onbewoonbaar.

De schilderwerkzaamheden aan de dakgoot hadden zowat het sluitstuk moeten worden van vier jaren van verbouwingen. “Vanop een ladder was ik iets na de middag de afgebladderde verf van de dakgoten met een brander aan het verwijderen. De dakisolatie moet door de hitte zijn beginnen smeulen zonder dat ik er iets van merkte”, legt de 42-jarige Geert Van Egdom aangeslagen uit. “Toen ik het vuur in de gaten kreeg, was het al te laat om er nog wat aan te doen.”

De Aarschotse brandweer was in minder dan tien minuten ter plaatse, maar de vlammen sloegen al door het dak. Het gebinte ging in vlammen op en het dak stortte in. De andere verdiepingen en het meubilair bleven gespaard van het vuur, maar liepen grote schade op door het bluswater.

Niemand raakte gewond, al moest echtgenote Indra Dhaels (40) even worden verzorgd door een aanval van hyperventilatie. “Het is onvoorstelbaar”, gaat Indra voort.

Het echtpaar dat afkomstig is van Booischot (Heist) kocht het huis vier jaar geleden. “Elk weekend en elke vakantie heeft Geert opgeofferd om het huis te verbouwen. Hij is metaalbewerker, maar heeft alle werk op basis van raad van vrienden en opzoekingen op het internet zelf uitgevoerd. Nog maar recent werd het dak vernieuwd.

CDBR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio