37 maanden cel voor overval op juwelier uit Deurne

Print
Deurne - De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Tim S. maandag veroordeeld tot 37 maanden cel voor een gewapende overval op een juwelier in Deurne. Andrei K., die de zaak verkend had, kreeg één jaar cel. Mustafa A. werd vrijgesproken.

Op 3 december 2010 vroegen twee mannen aan de juwelier op de Herentalsebaan in Deurne of ze vier gouden armbanden uit de vitrine mochten bekijken. Toen de man de juwelen ging halen, werd hij langs achter vast gegrepen. Hij wilde zich losrukken, maar de andere dader bedreigde hem met een mes en griste 1.000 euro uit de kassa.

Zijn kompaan sloeg een vitrine kapot en stal twee gouden ringen en een gouden halsketting met parels. Daarna sloegen ze op de vlucht. Een getuige van de overval herkende Tim S. op foto als één van de daders. Verder onderzoek leidde naar de twee andere beklaagden.

Bekentenis

Tim S. bekende dat hij één van de daders was. Ze hadden het geld verdeeld en de sieraden in een goudwinkeltje verkocht voor 130 euro. Hij weigerde de naam van zijn kompaan te noemen. Mustafa A. ontkende dat hij de tweede overvaller was. De rechtbank vond zijn betrokkenheid niet bewezen en sprak hem vrij.

Andrei K., die met psychische problemen kampte, was op vraag van Tim S. op verkenning geweest in de zaak. Volgens de rechtbank had Tim S. misbruik gemaakt van zijn toestand.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio