Bendeleden krijgen tot zes jaar cel voor ladingdiefstallen

Print
Bonheiden - De Antwerpse strafrechter heeft Günter J. (44) uit Bonheiden maandag veroordeeld tot zes jaar cel als leider van een criminele organisatie die op grote schaal lading- en containerdiefstallen pleegde.

Dertien medebeklaagden kregen celstraffen van twaalf maanden met uitstel tot vijftig maanden effectief. De rechtbank verklaarde de villa van Günter J. verbeurd, alsook bijna 2,4 miljoen euro.

De bende gebruikte gestolen trekkers en opleggers om de ladingen te stelen. Zo pikten ze op 23 december 2008 twintig ton kobalt uit een magazijn in de Antwerpse haven en op 3 juni 2009 maakten ze een container met 817 saxofoons buit.

Bende opgepakt

In december 2009 gingen ze met een lading jeansbroeken aan de haal en in februari 2010 roofden ze 42 ton koper in Olen. De bende werd uiteindelijk opgerold in de zomer van 2010 nadat ze twee opleggers met 50 ton koperkabel stalen op een bedrijfsterrein in het Oost-Vlaamse Zulte.

De goederen werden opgeslagen in een loods in Weelde alvorens ze naar helers in Nederland werden gebracht. Naast de gelukte diefstallen werd de bende ook veroordeeld voor verschillende pogingen. Günter J. had in een loods in Brecht ook nog een cannabisplantage op poten gezet.

De meeste beklaagden waren met deze feiten niet aan hun proefstuk toe. Fons G., de rechterhand van Günter J., kreeg eerder al vijf jaar cel omdat hij zijn vriendin had doodgeslagen. Het hof van assisen veroordeelde Isidoor T. in 1998 tot achttien jaar cel voor roofmoord.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio