Zaak grenslijk wordt verder gezet

Zaak grenslijk wordt verder gezet

Zaak grenslijk wordt verder gezet

Print
Baarle-Hertog - De zaak rond de moord op de Wit-Russische Katrina Kanyak in februari 2008 in een pand in Baarle-Hertog, wordt vandaag verder gezet voor de rechtbank in Breda.
Het proces werd in juni stilgelegd omdat drie belangrijke deskundigen toen niet gehoord konden worden. Die getuigenissen zijn nu gepland voor dinsdag 27 september. Na dinsdag zal het proces opnieuw enkele maanden stilgelegd worden. De definitieve inhoudelijke behandeling is dan gepland voor de tweede week van januari. Zeker is dat nog niet omdat de rechtbank nog altijd moet beslissen of de beruchte kist waar de afvalcontainer met het lijk in was gezet, daadwerkelijk wordt nagemaakt. De verdediging had dat gevraagd om zo te kunnen aantonen dat de afvalcontainer ook na het bouwen van de kist erin gezet kan zijn. Het openbaar ministerie houdt vol dat de afvalcontainer er enkel in geplaatst kan zijn bij het bouwen van de kist zelf.

Hoofdverdachte Robert-Jan B. is momenteel op vrije voeten. Hij belandde twee keer korte tijd in voorhechtenis, maar werd evenveel keer vrijgelaten. Hij wordt nog steeds wel beschuldigd van moord. Hij zou het lichaam van zijn echtgenote verstopt hebben in de afvalcontainer die hij daarna in een kist op de kinderkamer zou gezet hebben. De man ontkent.

Toon Verheijen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio