Voorzichtige hoop voor wintersportclubs ijspiste Ruggeveld

Voorzichtige hoop voor wintersportclubs ijspiste Ruggeveld

Voorzichtige hoop voor wintersportclubs ijspiste Ruggeveld

Print
Deurne - De sportclubs Antwerp Phantoms, Antwerp Old Timers en Kunstschaatsclub Ruggeveld kunnen opgelucht ademhalen. Ze mogen nog drie jaar gebruikmaken van de ijsbaan.

De Antwerp Phantoms opende zaterdag het seizoen met een tornooi tegen Herentals HYC. Voor de club is het een doorstart.

Vorig jaar nog luidden de doodsklokken voor de wintersportclubs op Ruggeveld. Het stedelijke vastgoedbedrijf Vespa startte een marktverkenning voor de bouw van een nieuw wintersportcentrum op Ruggeveld. Met een gloednieuwe ijsbaan, een indoorskipiste, een zwembad en sporthal. Daarbij zou de bestaande ijsbaan en skipiste tegen de vlakte gekeild worden.

Ondertussen is er heel wat water door de nabijgelegen rivier Schijn gevloeid. De sportclubs, Antwerp Phantoms, Antwerp Old Timers en Kunstschaatsclub Ruggeveld, die hun thuisbasis in de ijsbaan hebben, voerden gezamenlijk actie. Ook de marktbevraging leverde tot nu toe nog geen duidelijk resultaat op. Stad en sportclubs schoven aan tafel.

“De stad garandeert dat de clubs drie jaar in de ijsbaan kunnen blijven”, zegt een opgeluchte Christian Pierre, woordvoerder van de actie. “De baan zal niet meer toegankelijk zijn voor recreatiesporters. Scholen kunnen er nog wel terecht. Antwerp Phantoms gaat de cafetaria uitbaten.”

Spelers kwijt

De affaire heeft klappen aan de club toegediend, zegt Pierre. “Onze jeugdploeg -14 jaar zijn vorig jaar Belgisch kampioen geworden. Maar door de dreiging van de sluiting zijn we ongeveer de helft van deze jongeren kwijtgespeeld aan andere clubs. Bovendien rekruteerden wij onze spelers voor een deel uit de recreanten. En die bron staat nu droog.”

Maar de Phantoms geloven er in. Alvast voor de komende drie jaar. Ook voorzitter van Antwerp Phantoms Jan Pasmans is tevreden dat de club verder kan draaien. Hij beseft dat de zaal een stevige renovatie nodig heeft. Pasmans: “De convectoren zijn aan vervanging toe en ook het dak zou een nieuwe isolatielaag moeten krijgen. Maar de installatie zelf en de muren van de zaal zijn van goede kwaliteit.” Nieuwbouw hoeft dus niet echt.

WIDE

Foto: BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio