Food

Limousinfilet met snoepjes van libertine, zachte geitenkaas, pompoencreme en krachtige jus

Print

Limousinfilet met snoepjes van libertine, zachte geitenkaas, pompoencreme en krachtige jus

Ingrediënten :

4 x 50 g filet van limousinrund, 1 verse geitenkaas; bv. carré de hanzines, 1 flesje abdijbier ‘l’abbaye d’aulne’, 3dl bruine fond, 1 eetlepel luikse siroop, 50 g gezouten boter in klontjes, 100 g pompoen 3 dl.

libertine (3 vruchtenlikeur), 7 g agar agar (bindmiddel).

Bereiding :

1 Verwarm de Libertine met de agar agar tot 70°C, giet uit in een bakje en laat afkoelen. Wanneer de gelei hard geworden is kan je er snoepjes van snijden.

2 Kook de geschilde pompoen gaar, giet af en blender heel fijn, voeg er 20 g boter aan toe en kruid met peper en zout

3 Laat de bruine fond tot 1/3 inkoken samen met het abdijbier en de Luikse siroop, klop er op ‘t laatst de klontjes boter door zodat de saus blinkt.

4 Bak de filets aan in boter, laat eventjes rusten en snijd ze in dunne schijfjes. Kruid met fleur de sel en zwarte peper.

5 Schik de snoepjes en de geitenkaas op de schijfjes filet de Limousin. Lepel er de crème van pompoen naast en trek streepjes met de saus.

www.ambiance.be

NIET TE MISSEN