Pendelaars bespaarden 920 ton CO2 tijdens 'Ik kyoto'

Pendelaars bespaarden 920 ton CO2 tijdens 'Ik kyoto'

Pendelaars bespaarden 920 ton CO2 tijdens 'Ik kyoto'

Print
Bijna zevenduizend werknemers van zowat 225 ondernemingen in ons land hebben tijdens de voorbije 'Ik kyoto'-campagne voor duurzaam pendelen 920 ton CO2-uitstoot bespaard.

Tijdens de actie daagden werkgevers hun medewerkers uit om dertien weken lang op een duurzame manier naar het werk te komen. De campagne 'Ik kyoto' voor duurzaam pendelen is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu, die werknemers wil aansporen om te kiezen voor een duurzamere manier om zich naar het werk te begeven.

Deelnemende pendelaars konden op een website elke dag zien hoeveel CO2 ze die dag precies bespaarden. Velen kozen voor carpooling, anderen haalden de fiets van stal. In totaal lieten 6.845 werknemers samen 203.500 dagen hun eigen auto aan de kant. Op die manier werd 920 ton CO2 bespaard.

Om de deelnemers extra te motiveren, zorgde Bond Beter Leefmilieu voor honderden prijzen, met een elektrische scooter als hoofdprijs. Die ging naar McBride-werknemer Gaeytano Verlinde. De man woont op 5 kilometer van z'n werkplek en komt sinds februari altijd met de fiets naar het werk. Hij is van plan de gewonnen scooter cadeau te doen aan zijn vriendin die elke dag 28 kilometer met de auto rijdt naar en van het werk.

MEEST RECENT