Janssen: "Kwam op plaatsen waar Annick kwam, maar weet niet of ze mij kende"

Janssen: Kwam op plaatsen waar Annick kwam, maar weet niet of ze mij kende

Janssen: "Kwam op plaatsen waar Annick kwam, maar weet niet of ze mij kende"

Print
De agenten van de politiezone Demerdal, die verhoren hebben afgenomen in de zaak Annick Van Uytsel, vertelden maandag op het proces Janssen dat twee mensen hebben verklaard dat ze de beklaagde ooit hebben opgemerkt op plaatsen waar zijn slachtoffer ook kwam. Zo werd Janssen in de periode september/oktober 2006 door een ex-collega gezien in het jeugdhuis Tijl en tijdens Annicks salsa-lessen. De agenten denken echter niet dat de twee elkaar kenden.

Meester Vermassen (foto rechts) wilde weten wat de beklaagde daarover te zeggen had. “Ik heb toen duidelijk gezegd dat ik niet zeker weet of ik haar niet kende. Ik heb haar ondertussen al zo vaak op tv gezien”, antwoordde Janssen.

Lees ook: Dames die met Ronald Janssen op café gingen ondervraagd
Lees ook: Leuvense speurder Allard: "Chaotisch onderzoek met dubbele moord als ontknoping"

“Ik weet dat ik heel veel op de plaatsen kwam waar zij ook kwam. Het enige wat ik weet over die salsa-lessen is dat ik daar inderdaad kwam en dan waren er soms meisjes tekort. Ik heb een paar keer een meisje aan de toog gevraagd om te dansen, maar was Annick daarbij? Dat weet ik niet meer. Dat wil ik niet suggereren. Is zij meegegaan omdat ze mij kende? Ik wil daar niet over liegen, ik was te dronken. Ik verzin daar niets over. Daar ben ik eerlijk in.”

Afgelopen vrijdag verklaarde Janssen plotseling dat Annick Van Uytsel mogelijk vrijwillig met hem is meegegaan. Hij kan zich niet meer herinneren of hij het meisje reeds voor die bewuste avond kende.

Volg de tweede procesdag live via onze reporter ter plaatse:

FiVr

MEEST RECENT