"Ik heb kleine Jelle stelselmatig overdosis gegeven"

Ik heb kleine Jelle stelselmatig overdosis gegeven

"Ik heb kleine Jelle stelselmatig overdosis gegeven"

Print
Cindy Van Wayenbergh, de 33-jarige vrouw uit Geraardsbergen die beschuldigd wordt van vergiftiging van haar 5-jarige zoon, heeft voor het Gentse hof van assisen voor het eerst bekend dat ze haar kind stelselmatig een overdosis ADHD-medicijn had toegediend. Kort daarvoor had ze nog beweerd dat Jelle zelf van de fles dipiperon had gedronken, maar nu erkende ze dat ze al twee weken voor zijn dood het kind telkens een dubbele dosis gaf.

Van Wayenbergh bekende tijdens het onderzoek dat ze de inhoud van de fles dipiperon leeg spoot in een bekertje water, en dat ze het kind dat liet opdrinken. Ze verklaarde dat ze de houding van haar zoontje grondig beu was, omdat hij een last zou geweest zijn in haar huishouden en omdat hij zijn jongere zus pijn zou gedaan hebben. Maandagvoormiddag beweerde de vrouw plots dat de jongen de fles zelf open kreeg en er zelf van dronk.

Voorzitter Bart Meganck confronteerde de vrouw met al haar verklaringen over de dood van het kind. Hij verwees naar het feit dat in het bloed van het kind een concentratie pimamperon, het actieve bestanddeel van het antipsychoticum dipiperon, bevatte die meer dan 50 keer de toegelaten dosis uitmaakte. "Is het niet zo dat u Jelle stelselmatig een overdosis toediende? ", vroeg de voorzitter. "Ja, dat klopt", antwoordde Van Wayenbergh.

"Ik heb de voorgaande twee weken al telkens 10 druppels in plaats van de voorgeschreven 5 druppels toegediend. De dag zelf heb ik een centimeter uit de fles leeg gespoten in een glas. Ik had op internet een en ander opgezocht over dipeperon. Patrick en ik wisten dat hij dood ging zijn. Ik heb hem verteld wat ik gedaan heb, maar hij mocht van mij de dokter niet bellen. We hebben beslist om daarna een toneeltje te spelen."

MEEST RECENT