1 / 5

Mariaburg goes gaga tijdens optreden Voice Male

De wijk Mariaburg heeft de 25ste Mariaburgse Feesten achter de rug. De zilveren editie kreeg nog meer glans door de steeds aanwezige zon. En door de acapella-hits van Voice Male.

Paul Hendrickx

Vrijdag testten de wijkbewoners hun grijze cellen op de quiz in Elcks Thuys. De multimedia-quiz bevatte onder andere een vragenronde over opmerkelijke huisnummers '25' in de wijk. Goed voor hoog oplopende discussies aan tafel. Er vielen gelukkig geen gewonden.

Het feestweekend ging zaterdag in hogere versnelling op het Van den Weyngaertplein, waar de eerste editie van Mariaburg Live plaats vond. Minstens 500 buren zongen er hits, oldies en Vlaamse klassiekers. Het slotakkoord 'Lichtjes van de Schelde', met een getalenteerd en piepjong zangeresjes uit eigen rangen op het podium, werd zelfs een kippenvelmoment.

Zondag is traditioneel de hoogmis van de Feesten, met een grote rommelmarkt in de omliggende straten en sfeer op het podium, ook weer op het Van den Weyngaertplein. Toen Voice Male 'Radio Gaga' van Queen inzette, gingen bijna alle armen omhoog. 'Mariaburg boven', was de kreet waar de zonnige driedaagse mee werd afgesloten.

Paul Hendrickx, Foto's Marc Wouters

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio