1 / 2

Lien Willaert kookt voor Oil&Vinegar

Lien Willaert werd razend bekend in Vlaanderen toen bleek dat ze een half jaar lang manlief Jan Verheyen op dieet had gezet zonder dat hij het wist. Dit najaar geeft ze haar zomerse kooktips prijs voor de keten Oil&Vinegar.

mgeysmans

Heilbot tartaar, knoflook&citroen kip, pruimen met knoflook en scampi diabolo. Als je de vier gerechtjes van Willaert voor Oil&Vinegar aanschouwt, vallen de hoofdingrediënten waarmee de kokkin wou werken wellicht op: knoflook en citroen. De meeste recepten worden pas dit najaar bekend gemaakt, maar wij konden onze hand al leggen op het eerste receptje: heilbot tartaar.

Heilbot Tartaar:

Ingrediënten:

200 gram rauwe heilbot (of kabeljauw), 1 snede gerookte heilbot, ¼ courgette, sap van 1 limoen, een paar korianderblaadjes, 1 eetlepel Oil&Vinegar citroenolijfolie, peper en Oil&Vinegar Fleur de Sel limoen, 6 teentjes Oil&Vinegar zwarte knoflook.

Bereiden:

Snijd de rauwe heilbot, de gerookte heilbot en de courgette heel fijn tot tartaar. Meng alles en breng op smaak met limoensap, citroenolie, korianderblaadjes, Fleur de Sel en peper. Meng op het laatste moment de gesnipperde zwarte knoflook door de tartaar (anders kleurt de witte vis te veel) en serveer direct in een amuseglas.

NIET TE MISSEN