Zoek uzelf op de foto's van GvA Dwars door Mechelen

Print
Mechelen - Door het mooie weer waren er niets dan tevreden gezichten te zien op de zesde editie van GvA Dwars door Mechelen. Er kwamen opnieuw 3250 lopers aan de start.

Abdul Jaadar, een 24-jarige Spanjaard met Marokkaanse roots die in Brussel verblijft,toonde zich de snelste in Dwars door Mechelen, waarvoor liefst 3.250 sportievelingen kwamen opdagen. Hij finishte in de 10 kilometer in een matige tijd 31’21”. Hij dichtte een kleine kloof op Pieter Vermont en ging dan zelf fors door. Vermont werd tweede op 10 seconden en Tim Van Hamme derde op 20 seconden.

De winnaar was aan de aankomst verrast met zijn zege want heel de wedstrijd lang liep Mechelaar Kjell De Hondt met ruime voorsprong voor de anderen uit. Hij verdween in de slotfase ongezien uit de wedstrijd met een opspelende blessure waardoor Jaadar de wedstrijd won.

Bij de vrouwen bleef Kim Geypen 36 seconden voor de Ierse Amy Molae en Sarah Van Eynde.

In de 5 kilometer hield de 16-jarige Mathias Pittoors uit Bonheiden zijn clubgenoot Nick Verheyden en Flip Achten van de zege. Tineke Van Orshoven won bij de vrouwen net als vorig jaar. Eline van Den Brande en Julie De Vondel mochten mee op het podium.

JD

Lees alle uitslagen in de maandagkrant van Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

BEKIJK DE AANKOMSTVIDEO:

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio