Vijftien mensen geëvacueerd bij uitslaande brand in Antwerpen

Print

Vijftien mensen geëvacueerd bij uitslaande brand in Antwerpen

In Antwerpen is maandagochtend omstreeks 6.30 uur brand ontstaan in een appartementsgebouw in de Lange Lozanastraat. Het vuur breidde zich snel uit en sloeg over naar een tweede, aanpalend appartementsgebouw. Twee personen werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Beide gebouwen van vier verdiepingen hoog zijn tijdelijk ontruimd, het zou gaan om een vijftiental bewoners. Bij de bluswerken vielen twee lichtgewonden. Een brandweerman raakte oververhit en een buurtbewoner moest met lichte rookintoxicatie naar het ziekenhuis worden gebracht. Het vuur is intussen onder controle. Het gebouw waar het vuur ontstaan was, brandde nagenoeg volledig uit. Dat zegt de brandweer van Antwerpen.

Hoe en waar het vuur precies ontstaan is, moet nog onderzocht worden. Het appartementsgebouw stond vermoedelijk leeg, er was in ieder geval niemand ingeschreven als bewoner. De schade aan het aanpalende appartementsgebouw van vier verdiepingen viel uiteindelijk mee, zodat alle bewoners snel weer naar binnen zullen mogen.

Foto's: BFM en Bart Fret

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio