Dames die met Ronald Janssen op café gingen ondervraagd

De barman van ‘t Puur Genot in Diest en twee vrouwelijke klanten zijn afgelopen weekend meteen verhoord, nadat Ronald Janssen vrijdag voor het assisenhof verklaarde dat hij met hen op café had gezeten voor hij Annick Van Uytsel vermoord heeft. Een van hen, Josée Put uit Molenstede beweert dat ze nooit met Janssen op het terras gezeten heeft. “Dat heb ik de politie ook verteld. Op die vrijdag 27 april kan ik zelfs niet op café geweest zijn”, aldus Josée Put.

ghouben

Ronald Janssen ‘herinnerde’ zich vrijdag tijdens zijn ondervraging voor het assisenhof in Tongeren dat hij de nacht van de moord op Annick Van Uytsel (18) met twee dames op het terras van het café had gezeten. Ook de twee vrouwen zelf zijn opgespoord. Vandaag zullen hun verklaringen in Tongeren toegevoegd worden, maar de kans lijkt klein dat er ook maar iets van de wilde beweringen van Janssen klopt.

Ronald Janssen zorgde vrijdag voor het assisenhof voor spektakel door zowat al zijn eerdere verklaringen in te trekken en een heel ander beeld op te hangen van de moorden op Annick Van Uytsel (18), Shana Appeltans (18) en Kevin Paulus (22).

Nachtje op café

Zo hield hij bij hoog en laag vol dat hij Annick niet op het fietspad van haar fiets had gesleurd en gekneveld in de bosjes had gegooid: “Ik ben haar te voet tegengekomen toen ik in Diest op stap was. En ze is vrijwillig met mij meegegaan”, vertelde hij en diepte meteen ‘getuigen’ op om die nieuwe versie te staven: neen, hij was die avond niet rillend uit zijn bed gekropen om affectie, om een slachtoffer te zoeken, hij was gewoon een nachtje op café.

Dames die flink drinken

“Ik ben eerst naar een vergadering van Natuurpunt geweest en daar hebben we verschillende Duvels gedronken. Ik herinner me nu ook dat ik daarna op het terras van ‘t Puur Genot in Diest heb gezeten met twee dames. Dat weet ik weer omdat ze me uitlachten omdat ik mijn broek niet kon optrekken door mijn rugproblemen. Ook daar is flink gedronken. Die dames, van 60 à 70 jaar, staan daarvoor bekend".

MEER OVER Diest

Nu in het nieuws