Piet Hoeben verlaat Vlaams Belang

Print
Schilde - Na amper vijf maanden als voorzitter van de lokale Vlaams Belang-afdeling, geeft gemeenteraadslid Piet Hoeben er de brui aan. Daarnaast neemt hij ontslag als zetelend raadslid voor Vlaams Belang, zowel in de gemeenteraad als in de politieraad. Hoeben wil vanaf nu zijn mandaten uitoefenen als 'Onafhankelijk Vlaams Raadslid'.
De aanleiding van het ontslag was interne onenigheid rond het partijstandpunt over de komst van een nieuw Aldi-filiaal op de voormalige Pallieter-site aan de Turnhoutsebaan. Volgens Hoeben was deze discussie wel de aanleiding, maar zeker niet de oorzaak. Als reden haalt hij het feit aan dat hij zich niet meer kan vinden in de standpunten en de werking van de lokale Vlaams Belang-afdeling.

Tot aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen zal Hoeben als onafhankelijk raadslid zetelen. Daarna heeft hij naar eigen zeggen nog geen concrete politieke plannen en is er ook geen sprake van toenadering tot een andere partij. Hoeben zit al sinds 1988 in de gemeenteraad en was reeds mandataris voor de Volksunie, Open Vld en Vlaams Belang.

Ook Piets vrouw Francine is politiek actief bij Vlaams Belang als OCMW-raadslid. Zij dient eveneens haar ontslag in en zal als onafhankelijk raadslid blijven zetelen. SeRu

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio