Geen doelpunten in Standard-Cercle Brugge

Geen doelpunten in Standard-Cercle Brugge

Geen doelpunten in Standard-Cercle Brugge

Print
Standard-Cercle Brugge, de laatste partij van de achtste speeldag in de eerste klasse, is zondagavond op 0-0 geëindigd. Berrier (Standard) miste op het uur nog een penalty nadat Mertens rood kreeg voor hands.

Eerder op de avond won Anderlecht met 3-2 van Beerschot na een late goal van Gillet.

In de stand blijft Cercle Brugge vierde, op één punt van AA Gent. Standard klimt naar een gedeelde zesde plaats.

Lees ook Beerschot verliest in slotfase van Anderlecht

In de eerste helft viel nauwelijks wat te beleven, ook al domineerde de thuisploeg. Cercle speelde achterin erg goed, maar offensief kwamen de West-Vlamingen niet ver.

Na de rust vroegen beide teams om een penalty, maar de scheidsrechter hapte niet toe. Na het uur gebeurde dat wel in het voordeel van Standard.

Doelman Verbist verspeelde knullig de bal aan Tchité waarna Mertens de bal wegwerkte op de doellijn, weliswaar met zijn handen. De verdediger kreeg rood en Berrier mocht de strafschop nemen. Verbist maakte zijn fout echter goed en hield de 0-0 op de borden.

Standard zette de bezoekers daarop onder zware druk, maar Ciman schoot naast en Mujangi Bia trof de paal. Cercle kon nog bijna met de drie punten naar huis, maar de ingevallen Vetokele miste in de blessuretijd. Het bleef 0-0.

Meer voetbalnieuws