Beerschot verliest in slotfase van Anderlecht

Beerschot verliest in slotfase van Anderlecht

Beerschot verliest in slotfase van Anderlecht

Print
Anderlecht heeft zondagavond op eigen veld de drie punten op het nippertje kunnen thuishouden. Het werd 3-2 na een goal van Gillet in de 88ste minuut.

De Brusselaars kwamen rond het half uur 2-0 voor na goals van Juhasz en Gillet, twee keer via een voorzet van Biglia in de zestien. De partij leek al gespeeld.

Anderlecht domineerde ook het begin van de tweede helft, maar onder meer een kopbal van Juhasz werd door Stijnen gekeerd.

Losada

Toen Pokora in de 64ste minuut profiteerde van een dekkingsfout en onverwachts scoorde, brak de wedstrijd weer open. Zeker toen Losada de 2-2 maakte na een penalty (Pokora was aangetikt in het doelgebied).

De Argentijn moest meteen erna wel van het veld na een tweede gele kaart. Anderlecht verhoogde de druk en wist twee minuten voor tijd alsnog de zege thuis te houden. Gillet maakte zijn tweede doelpunt van de avond, opnieuw via een voorzet in de zestien.

Bij de thuisploeg mocht aanwinst Dieumerci Mbokani, die eind augustus zijn zoontje van vijf maanden verloor, na 68 minuten invallen, maar hij kwam niet tot scoren.

Het bleef 3-2 waardoor Anderlecht naar de tweede plaats in het klassement klimt, op één punt van Club Brugge. Beerschot blijft elfde.

Foto Photo News

Meer voetbalnieuws