Cavendish: "Al drie jaar hiermee bezig"

Mark Cavendish heeft Groot-Brittannië zondag een tweede gouden medaille bezorgd in het WK op de weg, 46 jaar na Tom Simpson. De spurtbom van het eiland Man bekroonde het werk van de Britse ploeg. "Dit is ongelooflijk", juichte 'Cav', "Niet alleen voor mij maar voor de hele ploeg. Van start tot finish hebben ze de wedstrijd gecontroleerd."

drombouts

"Al drie jaar, vanaf het moment dat bekendgemaakt was dat Denemarken in 2011 het WK zou organiseren, zaten we met deze wedstrijd in ons hoofd. De federatie heeft er een ideale ploeg voor samengesteld."

"Toen we de dagen voor de race samen zaten, vertelde ik de jongens dat we drie mogelijkheden hadden. Als we aan tachtig procent rijden, is het mogelijk om te winnen. Als we aan negentig procent rijden, kunnen we winnen. Als we aan honderd procent rijden, winnen we zeker. De jongens hebben aan 110 procent gereden", vervolgde Cavendish.

"Als je ziet welke WK's volgen, mocht ik deze kans niet laten liggen. Ik ben zo trots dat ik het werk heb kunnen afmaken. Toen de kop van het peloton al snel openging, dacht ik dat ik te vroeg aan de leiding kwam. Maar ik heb het kunnen afmaken en dat geeft een fantastisch gevoel."

"Dit is geen droom die uitkomt, dit was een doel. Zoals het een doel was om ooit de groene trui in de Tour te winnen. Op nu naar de Olympische wegrit volgend jaar, ons nieuwe objectief."

Foto Photo News

MEER OVER Kopenhagen

Meer sportnieuws