Roelandts: "Podium was haalbaar"

Print

Roelandts: Podium was haalbaar

Jürgen Roelandts is zondag als beste Belg geëindigd in het WK op de weg. De ex-Belgische kampioen bleef topsprinters als Freire en Farrar voor, maar was toch niet helemaal tevreden met zijn vijfde plaats. "Cavendish kloppen was onmogelijk, maar een podiumplaats zat er zeker in", reageerde hij.

"In een hectische finale, waarin ik misschien wel tien keer bijna ten val kwam, zat ik tenslotte toch in het wiel van Cavendish", zei Roelandts. "Maar toen kwam Matthew Goss me insluiten, waardoor ik even moest inhouden en een tand terug schakelen."

"Daar verloor ik mijn kans op een medaille. Maar ondanks alles een dikke proficiat aan de Britse ploeg, die heeft toch fantastisch gereden", aldus de 26-jarige Brabander.

Gilbert

Philippe Gilbert deed het niet met een late uitval maar sprintte gewoon mee met het pak, met een zeventiende plaats als resultaat. "Ik had vooraf gezegd dat ik niet de favoriet was voor dit WK", herhaalde hij na de finish, "en het is zo uitgekomen ook."

"We probeerde de koers zo hard mogelijk te maken, maar de Engelsen en de Duitsers hielden de wedstrijd de hele tijd onder controle. Toen ik er zeker van was dat wegrijden er niet in zat, heb ik Jürgen gezegd dat hij ook zijn kans moest gaan. We konden tenslotte beter met twee spurten in de hoop iets te halen."

"Een vijfde plaats van Jürgen is uiteindelijk niet slecht en het had zelfs beter gekund. Ik denk dat we eruit haalden wat mogelijk was", besloot de nationale kampioen.

Van Avermaet

Greg Van Avermaet was de pechvogel in het Belgische kamp. De renner van BMC werd na ongeveer 182 kilometer wedstrijd opgehouden door een val in het peloton en raakte, net als onder meer Thor Hushovd, nooit meer terug in het vooraan.

"Op tachtig kilometer van het einde gebeurde het", begon de Oost-Vlaming. "Ter hoogte van Villa Belgica lagen plots vijf à zes renners op de grond en ik kon ze niet meer ontwijken. Mijn fiets was fel gehavend en ik moest lang wachten op een nieuwe, te lang."

"Ik raakte in een groep van een zestigtal renners met daarbij onder meer Hushovd, maar daar zat nooit genoeg snelheid om terug te keren."

"Op het moment dat het gebeurde, had ik nog geen trap te veel gegeven. Jammer dat dit me overkomt in mijn eerste WK, waarin ik niet eens heb afgezien."

Lodewyck

Klaas Lodewyck was wel tevreden over zijn wedstrijd. In de finale trok de West-Vlaming nog mee ten aanval met Voeckler en Sörensen. "Ik ben blij dat ik me zo heb kunnen tonen en dat ik tot diep in de finale heb kunnen doen wat van mij verwacht werd."

"Ik had twee sterke bondgenoten mee en vreesde alleen Voeckler een beetje, omdat ik zelf wat vermoeid geraakte. Daarom reed ik niet te fors meer mee, en hoopte dat uit de achtergrond Phil of iemand anders zou komen, wat jammer genoeg niet gebeurde."

Foto's Photo News

Meer sportnieuws