Natuurpunt Schijnvallei heeft een eigen lokaal

Natuurpunt Schijnvallei heeft een eigen lokaal

Natuurpunt Schijnvallei heeft een eigen lokaal

Print
borsbeek - Onder een stralende herfstzon hebben zowat 70 leden van Natuurpunt Schijnvallei zaterdag in Fort III het lokaal van de kern Borsbeek ingehuldigd.
Na de demilitarisering van het fort werd het vlug duidelijk dat Fort III één van de belangrijkste vleermuizenhabitats van de provincie Antwerpen is. Het aantal vleermuizen schommelt rond de 300 en 11 van de 21 in Vlaanderen voorkomende soorten vinden hier onderdak. Natuurpunt Schijnvallei sloot dan ook een beheersovereenkomst af met het gemeentebestuur van Borsbeek voor het beheer van een deel van de ondergrondse gangen als vleermuizenreservaat.

Ook voor de ecologische herinrichting van de Koude Beekvallei kan het gemeente- en provinciebestuur op de medewerking van Natuurpunt Schijnvallei rekenen. Zo knotten vrijwilligers de wilgen langs de beek. En het struweelgebied ten zuiden van het fort op de gedempte fortgracht wordt door hen onderhouden.

De gemeente Borsbeek stelt Natuurpunt nu een voormalige kruitkamer ter beschikking, waar de vrijwilligers hun materiaal kunnen opslaan. En waar ze op temperatuur kunnen komen tijdens de jaarlijkse winterse vleermuizentellingen. Het inhuldigingsfeest werd afgesloten met een vleermuizenwandeling.

Wilfried Defillet
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio