Opnieuw eer meer dan 5000 wandelaars voor de Wuitensmarsen

Print
Hamme - De 40ste editie van de Wuitensmarsen kreeg 5029 wandelaars aan de start. Dat zijn er 1200 meer dan vorig jaar. Het was van 1999 geleden dat er meer dan 5000 deelnemers drie dagen genoten van het goede weer en de Hamse omgeving en natuur.
"Dit is een stimulans om verder te doen", reageert schepen van Toerisme Koen Mettepenningen (CD&V). "Wij leerden alvast dat het de toekomst van de Wuitensmarsen extra- inspanningen, -promotie en - animatie nodig heeft. Ook het weer is een belangrijke factor maar die hebben we zelf niet in de hand."

Bij de veertigste editie zetten de organisatoren van de Dienst Toerisme veertig Hammenaars die samen met de Wuitensmarsen dit jaar veertig jaar werden in de kijker. "Wij hebben hen met geschenkjes overladen", zegt Koen Mettepenningen. "Zij ontvingen een speciaal ontworpen T-shirt, een flesje bier en sleutelhangers met hun foto en een keramiek schoentje ontworpen door de Keramiekklas van de Academie. Ook de zes wandelaars die aan de veertig Wuitensmarsen deelnamen werden met dezelfde attenties bedacht. Die stoere wandelaars zijn Roland Van Haute, Philip Ivens, Guy Bogaert, Georges Van Lysebetten, Jenny Roels en Eddy Suy."

Pieter Vermeir van de dienst Toerisme was fier op enkele deelnemende groepen en scholen. "Het Provinciaal Technisch Instituut nam voor het eerst aan de Wuitensmarsen deel met liefst 277 leerlingen. Zij wonnen meteen de prijs van Burgemeester Herman Vijt voor de school met het grootst aantal deelnemers.
WZC Meulenbroek verdient waardering. Zij namen met 155 rusthuisbewoners deel van de Wuitensmarsen. Zij kregen de prijs van Vlaams Minister van Sport Philippe Muyters als Hamse vereniging met het grootst aantal deelnemers.
Leerlingen en leerkrachten van het Sint-Jozefinstituut ontvingen pennensets als waardering voorhun inzet bij het duwen van de rolwagens. De prijs van Vlaams Minister-President Kris Peeters ging naar wandelclub 't Hoeksken Hamme 246 wandelaars.

WO

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio