Nazomer lokt veel mensen naar de kust

Nazomer lokt veel mensen naar de kust

Nazomer lokt veel mensen naar de kust

Print
De herfst is van start gegaan met heerlijk weer. De horeca aan de Vlaamse kust klaagt niet. Dit weekend zijn zowat alle hotels volzet. Ook op de terrasjes op de dijk was het moeilijk om een lege tafel te vinden.

Bart Boelens van Horeca Middenkust heeft weer hoop na de barslechte zomer. "Als de herfst zo mooi blijft, kan 2011 misschien toch nog aanvaardbaar worden", zegt hij in een Corelio-krant.

In Knokke-Heist was er geen kamer meer vrij in de hotels. In Oostende was bijna alles volzet. Volgens Boelens is dit uitzonderlijk voor de tijd van het jaar. "De weermannen hadden al sinds begin deze week gezegd dat het een mooi weekend zou worden, en dan komt er automatisch veel volk naar zee."

Sven Vermoortele, uitbater van een café in Blankenberge, zegt dat zijn omzet dertig tot veertig procent lager ligt dan vorig jaar. "Dan is zo'n mooi septemberweekend maar een schrale troost."

Volgend weekend zou het opnieuw mooi zijn. "Het voorjaar is ook al schitterend geweest, dus zo zou de slechte zomer toch grotendeels gecompenseerd kunnen worden", aldus Boelens nog.

Archiefbeeld: PhotoNews

Nu in het nieuws