"Elke nederlaag doet pijn, maar deze toch net iets meer"

De Kanaries leken zaterdag op weg naar een eerste driepunter, maar het was AA Gent dat al juichend Stayen mocht verlaten: 3-4.

kscherpenberg

Bij de rust stond het 2-0 voor STVV. "Elke nederlaag doet pijn, maar deze toch net iets meer", aldus trainer Franky Van der Elst.

"Ik wist dat het niet gespeeld was bij 2-0 en dat we nog een derde moesten maken. We kregen de kans op 3-1, maar slikten dan de 2-2. Met een punt was ik heel tevreden geweest want Gent heeft ook veel kansen gehad."

Van der Elst erkent dat het in de komende weken een maanden moeilijk zal worden voor STVV. De gewezen Gouden Schoen zegt dat de Kanaries echter moed moeten putten uit deze wedstrijd. "Er zijn veel ploegen die minder dan ons gescoord hebben. Dus goals maken we genoeg. Nu moeten we het ook achterin gesloten proberen houden."

De oefenmeester zegt dat een puntje pakken niet verkeerd is, maar dat er nu toch vooral gewonnen moet worden. Dat zou enkel lukken door offensief spel op de mat te leggen "en niet door alles te gaan dicht metselen."

Beeld: PhotoNews

MEER OVER Franky Van der Elst

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL