Zulte Waregem wint derby tegen Kortrijk

Zulte Waregem wint derby tegen Kortrijk

Zulte Waregem wint derby tegen Kortrijk

Print
Zulte Waregem heeft de buren van KV Kortrijk op de knieën gekregen. Het werd 1-0 in het Regenboogstadion. Maréval deed de thuissupporters juichen.

Zulte Waregem nam de eerste twintig minuten integraal voor zijn rekening met Habib Habibou als smaakmaker. De man uit de Centraal Afrikaanse Republiek stond pas voor de eerste keer dit seizoen aan de aftrap na een slepende blessure aan de adductoren en had inzet op overschot. Eerst knalde hij in de lage hoek – Van Hout redde in twee keer – dan stak hij lateraal in, maar daar zat het been van Martin tussen.

Chevalier en Rossini verkwanselden nog bruikbare ballen, waarna de buren het evenwicht herstelden en zelfs bijna scoorden. Sammy Bossut ontzette buiten het strafschopgebied met een trucje achter het steunbeen, maar verloor daarbij de bal aan Oussalah die vanuit schuine positie naar het lege doel trapte doch op de paal strandde.

Beide teams deden het met aardig wat aanvalskracht: de thuisploeg met ex-Kortrijkzaan Rossini geflankeerd door Chevalier en Habibou, de bezoekers met ex-Waregemspeler Nfor in steun voor Veselinovic en een wel heel slappe Chavarria. Maar dat leidde niet tot veel offensief vuurwerk in een partij die nooit helemaal los kwam.

Rond het uur maakte Rémi Maréval het enige doelpunt van de wedstrijd: hij kopte een voorzet van Delaplace hard in de verste hoek. Kortrijk reageerde met een scherpe voorzet van Nfor door Minne nog net voor Chavarria weggehaald. Maar aan de overkant haalden Habibou en Delaplace dan weer om beurten uit met een vlam die net naast keilde. Eén knap doelpunt was beslissend voor het eindresultaat.

(Eddy SOETAERT)

Scheidsrechter: Claude Bourdouxhe.
Toeschouwers: 8.077.
ZULTE WAREGEM: Bossut, Minne, De Fauw, Maréval, Hamalianen, Delaplace, Colpaert, Matton, Chevalier (77’ Trajkovski), Rossini, Habibou (90’ Milunovic).
KV KORTRIJK: Van Hout, Capon, Martin, Zukanovic, Mulemo, De Mets (75’ N’Diaye), Pavlovic, Oussalah (86’ Monrose), Nfor, Chavarria (75’ Dejaegere), Veselinovic.
Doelpunten: 57’ Maréval 1-0.
Gele kaarten: Chevalier, Capon.

Meer voetbalnieuws