Lierse voor de zesde keer gelijk

Lierse voor de zesde keer gelijk

Lierse voor de zesde keer gelijk

Print
Lierse heeft op de achtste speeldag al zijn zesde gelijkspel behaald. Er vielen geen doelpunten in de wedstrijd tegen Westerlo.

Grote belangen zaterdag op het Lisp, waar Westerlo in de Kempense derby van de voorlaatste plaats hoopte weg te komen en Lierse nadrukkelijk solliciteerde naar een eerste overwinning. Het leverde een slordige en nerveuze eerste helft op, waarin de Lierse fanfare nog het best op elkaar ingespeelde team bleek. En toch waren er voldoende kansen. Vooral de thuisploeg had aan de rust een voorsprong kunnen wettigen. Zo kopte Dequévy een voorzet van Gaxa flauw in de armen van Deelkens, mikte Thompson een volley op de bezoekende goalie en zag Elgabas een zeldzaam geslaagde actie via de vingertoppen van alweer Deelkens van onder de lat in hoekschop verdwijnen. Tussendoor troffen Thompson en Saïdi nog het kader. Westerlo van zijn kant moest het stellen met mogelijkheden voor Dekelver en Arbitman.

De eerste grote kans na rust was wel van Westelse makelij, maar Kawashima wist raad met een kopbal van Dekelver. Lierse probeerde nadien wel, maar het voetbalde te rommelig en onbeholpen om nog dicht in de buurt van een eerste competitiezege te geraken. De drie punten vielen integendeel haast Westerlo nog in de schoot, maar opnieuw Kawashima wist raad met een knappe kopbal van Corstjens. Een doelpuntenloos gelijkspel dus, waarmee beide ploegen onderaan blijven hangen in het klassement.

KURT GULDENTOPS

SCHEIDSRECHTER: Gulienny.
TOESCHOUWERS: 8.425.
LIERSE: Kawashima, Gaxa, Saïdi, Grncarov, Thompson, Claasen, Thomas Wils, Davids, Maric, Dequévy, Elgabas.
WESTERLO: Deelkens, De Greef, Stef Wils, Corstjens, Cabeke, Yulu-Matondo, Ngolok, De Petter, Farssi, Dekelver, Arbitman.
DOELPUNTEN: geen.
VERVANGINGEN: 59’ Claasen door Cavens, 68’ Yulu-Matondo door Owusu, 68’ Farssi door Annab, 71’ Davids door Kovacs, 80’ Dequévy door Bidaoui, 92’ Dekelver door Delen.
GELE KAARTEN: Saïdi (fout), Corstjens (fout), Yulu-Matondo (fout), Cavens (fout), Maric (fout), Gaxa (fout).
RODE KAARTEN: geen.

Meer sportnieuws