Leider Club Brugge klopt Bergen

Leider Club Brugge klopt Bergen

Leider Club Brugge klopt Bergen

Print
Club Brugge blijft ongeslagen. De leider vloerde revelatie Bergen met 2-1. Vleminckx en Odjidja maakten de Brugse doelpunten.

Het negende doelpunt van Jéremy Perbet zorgde er voor dat Club met een 0-1-achterstand moest gaan rusten. Een doelpunt dat figuurlijk uit de lucht kwam vallen, want blauw-zwart was tegen de competitierevelatie de eerste veertig minuten overdonderend baas. Cédric Berthelin hield met een reeks klassereddingen Bergen overeind. Blauw-zwart voetbalde tegen een hoog tempo waarbij de bezoekers er simpelweg niet aan te pas kwam. Refaelov tekende voor het eerste gevaar. De Israëliër sneed naar binnen, maar zijn schot ging naast.

Twee minuten later resulteerde het overwicht van Club in een eerste grote kans. Odjidja haalde een zware cartouche boven, maar vond de vuisten van Berthelin op zijn weg. In de rebound mikte Refaelov de bal voorlangs. Club bleef volle bak voetballen. Even voorbij de twintigste minuut stuurde Refaelov Vleminckx binnendoor. Berthelin ging gepast in de voeten. Club bleef de bezoekers het vuur aan de schenen leggen. Kort voor het halfuur knalde Donk een vrije trap dwars door de muur. Berthelin haalde met een supersave de bal uit de hoek. De Bergense doelman bleef de boeman van Club. Na een hoekschop van Vazquez verlengde Dirar aan de eerste paal de bal met het hoofd. Berthelin bracht op de lijn redding.

Vijf minuten voor de rust raakte de thuisploeg totaal onverwacht in de problemen. Matumano kapte Hoefkens aan de zijlijn simpel uit. De Congolees legde vervolgens de bal potklaar voor de voet van een inlopende Perbet die zijn negende doelpunt van het seizoen tegen het net ramde. Op slag van rust kreeg Club een uitgelezen kans om de score in evenwicht te brengen. Berthelin tikte echter met de vingertoppen een geplaatste bal van Vazquez over de lat.

In de herneming deed Club zijn status van leider alle eer aan en voetbalde opnieuw doorlopende op de bezoekende helft. Blauw-zwart trok snel recht wat scheef stond. Eerst verstuurde Dirar een gemeten flankvoorzet die Vleminckx binnenkopte. Een kwartier later was Odjidja bij de pinken om een afgeweken bal van Vazquez binnen te duwen. In de slotfase hield Bertheling Refaelov van de 3-1 terwijl in de slotminuut Perbet de bal nog in het zijnet kopte.

(Dirk MEULDERS)

Scheidsrechter: Peter Vervecken
Toeschouwers: 10.000.
CLUB BRUGGE: Coosemans, Hoefkens, Donk, Almebäck, Hogli, Zimling, Odjidja, Vazquez, Dirar, Vleminckx, Refaelov.
BERGEN: Berthelin, Timmermans, Dia, Franquart, Monteyne, Bourabia, Lepicier, Mbow, Matumona, Matthys, Perbet.
Doelpunten: 40’’ Perbet 0-1, 54’ Vleminckx 1-1, 67’ Odjidja 2-1.
Vervangingen: 70’ Mbow door Ibou, 84’ Matthys door Pottiez, 86’ Vazquez door Blondel, 87’ Dia door Mombongo, 88’ Refaelov door Meunier, 90’ Vleminckx door Akpala.
Gele kaarten: Timmermans (fout), Lepicier (fout), Mbow (protest).

MEER VOETBALNIEUWS