Genk verlaat Den Dreef met slechts een puntje

Genk verlaat Den Dreef met slechts een puntje

Genk verlaat Den Dreef met slechts een puntje

Print
Racing Genk heeft puntenverlies geleden bij promovendus Oud-Heverlee Leuven. Het werd 1-1 op Den Dreef.

Leuven had wat recht te zetten na het bekerdebacle tegen Rupel Boom. Het startte voorzichtig maar zonder complexen en wist Genk vrij goed uit de eigen zestien te houden. Buffel tekende voor het eerste gevaar. Zijn poging waaide over. Vossen kende al evenmin succes toen zijn bal nipt naast de staak ging. Töszer was het gevaarlijkst. Zijn laag schot werd door Lenaerts maar nipt gekeerd.

Leuven stuurde dan Ruytinx in de vuurlinie. Die draaide eenvoudig en schoot hard op de dwarsligger. Het venijn zat in de staart. Leuven vergat even Vossen en die kreeg rustig de tijd om vanop 20 meter in de hoek te besluiten. Een opdoffer voor de Leuvenaars, die nu de wedstrijd moesten maken.

Genk startte het best in de tweede helft met een knappe voorzet van Buffel waarop Barda net iets te kort kwam. Barda stond wat later terug in de kijker maar dan in negatieve zin. Na een zware fout op Annys mocht hij naar de douches. Meteen het sein voor Leuven om de scheve situatie recht te zetten. Weuts kwam dicht bij de gelijkmaker toen hij verschroeiend uithaalde, maar de dwarsligger stond nog eens in de weg. In de rebound schoot Remacle voorlangs. De Leuvense sterkhouder centerde wat later perfect op het hoofd van Hayen, die de verdiende gelijkmaker inkopte.

Ruytinx haalde nog eens uit. De bal ging even over doel. Net voor affluiten toch nog opschudding toen Hayen, na een uitbraak en center van De Bruyne, Benteke in de rug duwde. Geen strafschop vond Geldhof, en Anele kreeg nog geel. (JJO)

Scheidsrechter: Geldhof.
Toeschouwers: 7.000.
OH LEUVEN: Lenaerts, Boi (87’ Nys), Hayen, Raymaekers (65’ Diandy), Remacle, Annys, Ruytinx, Weuts, Ngalula (77’ De Vriese), Geraerts, Ogbu.
KRC Genk: Koteles, Hubert, Tozer, Vossen (66’ Dugary), Anele, Simaeys, Barda, Buffel (69’ De Bruyne), Nadson, Kennedy (46’ Benteke), Pudil.
Doelpunt: 45’ Vossen 0-1; 65’ Hayen 1-1.
Gele kaarten: Kennedy, Ruytinx, Anele).

Meer voetbalnieuws