STVV geeft 2-0-voorsprong uit handen tegen AA Gent

STVV geeft 2-0-voorsprong uit handen tegen AA Gent

STVV geeft 2-0-voorsprong uit handen tegen AA Gent

Print
STVV heeft zijn zevende seizoensnederlaag geleden. De Kanaries kwamen wel 2-0 voor tegen AA Gent, maar de Buffalo's zetten de scheve situatie nog recht: 3-4.

Sint-Truiden was duidelijk van plan een vervolg te breien aan de bekerwinst tegen Waasland-Beveren. De thuisploeg nam de beste start in een volgepakt Stayen, Gent wachtte af. Slecht uitverdedigen van Iandoli leidde bijna de 0-1 in, maar Castro redde met de vuisten op een knal van Ljubijankic. Uit de counter die daarop volgde kwam Dufer met een gelukje in balbezit en vanuit een schuine hoek vloerde hij via de paal Gentdoelman Jorgacevic: 1-0. Ook Gent kreeg kansen, maar een sterk keepende Bram Castro redde de meubelen voor STVV. Wat later miste Smolders van dichtbij de kans op de gelijkmaker en aan de overzijde ronselde Jorgacevic met een fantastische reflex een kopbal van Euvrard uit doel.

De Truienaren bleven voor de aanval kiezen, en tien minuten voor de rust stuurde Christ Reza alleen op Jorgacevic af. Via het lichaam van de Serviër botste de bal in doel: 2-0. Een wankele Gentse defensie werd bij momenten volledig uit verband gespeeld. Toch kregen de Buffalo’s nog enkele kansen, maar Ljubijankic en Jörgensen faalden in de afwerking.

Na rust kwam Gent veel scherper voor de dag. De tweede helft was amper op gang gefloten of het stond al 1-2: na geharrewar in de zestien trapte Jörgensen vanuit de tweede lijn binnen. Gent zette STVV onder hoge druk, en de Kanaries plooiden: Kotysch schoof een voorzet ongelukkig in eigen doel (2-2). Na al dan niet opzettelijk handspel van Bernd Thijs kreeg Sint-Truiden vervolgens een strafschop, die feilloos omgezet werd door Reza.

Lang kon Sint-Truiden die voorsprong niet vasthouden, want vijf minuten later trapte de sterk ingevallen Brüls de gelijkmaker tegen de touwen. Beide ploegen leken tevreden. Tot Castro vlak voor affluiten een strafschopfout op Coulibaly maakte en Thijs de elfmeter omzette. Een zure nederlaag voor STVV, dat eenzaam onderaan blijft bengelen.

STVV: Castro – Ngawa, Kotysch, Euvrard, Iandoli – Schouterden, Mennes, Daerden, Dufer, Christ – Reza.
AA GENT:Jorgacevic – Suler, Scapini, Baric, Alvarado - Jörgensen, Thijs, Smolders, El Ghanassy - Ljubijankic, Conte.
Vervangingen: 28’ Conte door Bruls; 73‘ El Ghanassy door Soumahoro; 78’ Christ door Taelemans; 86’ Ljubijankic door Coulibaly; 90’ Daerden door Verhulst.
Doelpunten: 25’ Dufer 1-0, 37’ Reza 2-0, 47’ Jörgensen 2-1, 59’ Kotysch 2-2 (eigen doelpunt), 62’ Reza 3-2, 67‘ Brüls 3-3. Gele kaarten: 20’ Reza (schwalbe); 60’ Thijs (handspel); 63’ Jörgensen (protest); 88’ Schouterden(fout).
Rode kaart: 90’ Castro

Meer voetbalnieuws