"Wij kunnen lachen met een ander, maar ook met onszelf"

Wij kunnen lachen met een ander, maar ook met onszelf

"Wij kunnen lachen met een ander, maar ook met onszelf"

Print
De N-VA van Beersel trok zaterdag met het inmiddels befaamde ballenkraam opnieuw naar een jaarmarkt. In deelgemeente Lot konden dit keer ballen gegooid worden in de mond van de eigen kopstukken Bart De Wever en Ben Weyts. Dat meldde de partij zaterdag.

Diezelfde afdeling ontlokte vorige week in een aantal kringen kritiek door bezoekers van de jaarmarkt in Beersel te laten gooien naar een figuur mét strikje en de contouren van Elio Di Rupo.

Met de nieuwe opstelling wilde de N-VA aantonen dat "wij kunnen lachen met een ander, maar ook, en vooral, met onszelf", aldus Kamerlid Ben Weyts (foto).

Naar Weyts kon gegooid worden met 'BHV-ballen'. In de mond van voorzitter De Wever konden plastieken bitterballen gegooid worden. Daarnaast was er nog een totaal wit bord met de melding "politiek correct". De handige werpers kregen een stressbal cadeau.

Op 17 oktober volgt de jaarmarkt in Dworp, een andere deelgemeente van Beersel, opnieuw met de figuren Bart de Wever, Ben Weyts en de 'politiek correcte'. Weyts nodigt Elio Di Rupo alvast uit om een balletje te komen werpen.

Beeld: PhotoNews

.

Nu in het nieuws