Peter Maes wint met zijn Lokeren Achter de Kazerne

KV Mechelen heeft gefaald in zijn zoektocht naar eerherstel na de blamage van vorige week zaterdag in Bergen (5-1, red). Malinwa verloor thuis met 0-2 van Lokeren. De Tunesiër Hamdi Harbaoui en de jonge Belg Laurens De Bock scoorden in het Argosstadion. Voor Lokeren is het (nog maar) de tweede seizoenszege.

kscherpenberg

Peter Maes (foto) gaf Harbaoui weer een kans in de basis. De Noord-Afrikaan bedankte op gepaste wijze. Nog voor het kwartier kopte hij een corner binnen. De spits zette Kenny Van Hoevelen zowaar in de wind.

KV Mechelen kon niet meteen een vuist maken. De Waaslanders kwamen net voor de rust met een man minder te zitten. Tiko kreeg rood.

Na de koffie werd het doel van Lokeren, met de Ivoriaan Barry Copa tussen de palen, voortdurend onder vuur genomen. Invaller David Destorme bleef onbegrijpelijk missen.

Op een counter werd het zo nog 0-2. De Bock scoorde met een hobbelbal.

Malinwa blijft met een 0 op 9 achter.

Doelpunten: 14' Harbaoui 0-1, 87' De Bock 0-2 KV Mechelen: Renard, Van Hoevelen, Ghomsi, Pandza, Chen, De Witte (81' Vandenbergh), Wilmet (46' Destorme), A-Y.Iddi, Cordaro, Oliveira (64' Koulibaly), Diabang Lokeren: Copa, Tiko, Taravel, Gueye, De Bock, El Mouataz, Overmeire (92' Maric) De Pauw, Leko (46' De Roover), Mokulu (60' Fevang), Harbaoui Rode kaarten: 45+2' Tiko (2x geel) Scheidsrechter: Smet Toeschouwers: 10.100

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws