Gemeentehuis wordt mooier en klantvriendelijker

Print
Ranst - Het gemeentehuis in de Broechemse Gustaaf Peetersstraat 7 krijgt een grondige opknapbeurt waarvoor 250.000 euro wordt uitgetrokken.
Schepen Jef Verhaegen ( Open Vld) beschrijft de plannen. “De eerste verdieping van het gemeentehuis heeft al een opknapbeurt gekregen. Nu is het de beurt aan de ruimte waar we het publiek of “onze klanten” ontvangen. De mensen moeten de indruk krijgen dat ze welkom zijn en ze moeten ook iets makkelijker hun weg kunnen vinden naar de diverse diensten. We willen twee werkposten om de mensen te ontvangen. De ruimte voor bevolking en burgerlijke stand krijgt een discretieruimte zodat informatie met de nodige privacy kan behandeld worden.

We voorzien ook een wachtruimte met een vijftiental zitplaatsen en een digitaal beurtsysteem. De toiletten die door het personeel kunnen gebruikt worden willen we scheiden van die van het publiek. De voorgevel krijgt één centrale ingang. Dat zal gebeuren met een glazen koepel met automatische schuifdeuren. Uiteraard wordt ook alles geschilderd en wordt ook het plafond en de verlichting onder handen genomen. Het ontwerp en de uitvoering van het hele project zullen we toevertrouwen aan een privépartner. De gemeente zal fungeren als bouwheer en betaalt natuurlijk alles. De geschatte kost van 250.000 euro is voorzien in de begroting.“

Sylvain Liekens
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio