Tweeduizend motorrijders protesteren tegen slechte staat wegen

Tweeduizend motorrijders protesteren tegen slechte staat wegen

Tweeduizend motorrijders protesteren tegen slechte staat wegen

Print
Om te protesteren tegen de slechte staat van de wegen voor motors, hebben naar schatting tweeduizend motorrijders zaterdagnamiddag een optocht door Gent gehouden. Ze trokken langs bekende gevaarlijke punten en houden halt aan de Langerbruggekaai, waar de voorbije jaren verschillende motorbestuurders om het leven kwamen.

De motorrijders verzamelden aan Flanders Expo en eisten in de eerste plaats een betere weginfrastructuur. "Het is hoog tijd dat de gevaarlijke toestanden voor motorrijders verdwijnen", zegt organisator Marc Millecaen. "De wegen zijn alleen voorzien voor personenwagens en niet afgestemd op motorrijders. We willen dat er geen dodelijke slachtoffers meer vallen en dat er geen jonge mensen van 21 voor de rest van hun leven verminkt raken."

Het eindpunt van de optocht is de Langerbruggekaai in Gent, waar de zoon van Millecaen in juni zwaargewond raakte toen hij in een bocht onderuit ging en onder een vangrail door gleed. "Een onschuldige schuiver kan hier in een nachtmerrie ontaarden", zeggen de motorrijders.

"De relatief snelle bochten zijn afgebakend met vangrails die niet alleen zeer dicht bij de weg staan, maar ook geen onderste beschermingsrand hebben. Een typisch voorbeeld van een zeer gevaarlijke wegsituatie die de afgelopen jaren verschillende doden en zwaargewonden heeft geëist."

De organisatoren zijn een petitie gestart en zullen de handtekeningen overhandigen aan Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits.

MEEST RECENT