Sven Nys de beste in Neerpelt

Sven Nys de beste in Neerpelt

Sven Nys de beste in Neerpelt

Print
Sven Nys heeft de veldrit in Neerpelt (GP Eric Vanderaerden) gewonnen. De 35-jarige renner van Landbouwkrediet haalde het voor Kevin Pauwels (Sunweb) en Niels Albert (BKCP).

Nys was vooraf gebrand op een goede prestatie op het Domein Dommelhof. Vorige week reed hij namelijk lek in Erpe Mere, maar hij wilde voornamelijk zijn slechte mountainbike-zomer van zich af rijden.

Na een matige start nam de Kannibaal van Baal het heft in handen. Enkel Pauwels en Albert (na ruim een ronde achtervolgen) konden mee, maar die twee moesten in de slotronde lossen na een nieuwe versnelling van Nys, die uiteindelijk solo over de meet reed.

"Als ik op niveau ben, weet ik dat ik nog altijd top ben. Mijn talent zal niet plots verdwijnen. Ik reed de perfecte koers en ik wist dat ik de betere benen had", aldus de winnaar bij VRT.

De cross in Neerpelt was de eerste manche van de Fidea Cyclocross Classics. De andere wedstrijden vinden plaats in Niel, Antwerpen, Namen en Leuven.

Tsjechië

Ook in het Tsjechische Stribro was er zaterdag een wedstrijd. Zdenek Stybar (Quick-Step) won er voor Jan Denuwelaere en Petr Dlask.

Beeld: PhotoNews

Meer sportnieuws