"Een stap naar een nieuw federaal België"

Een stap naar een nieuw federaal België

"Een stap naar een nieuw federaal België"

Print
Ook de Franstalige partijen zijn tevreden over het akkoord over de financieringswet. "Dit is een reuzenstap in de goede richting", klonk het bij MR-voorzitter Charles Michel.

Laurette Onkelinx, PS-vicepremier en partijgenoot van formateur Elio Di Rupo, ziet in het akkoord een mogelijkheid tot "een nieuw federaal België". Volgens haar was het een moment van "grote opluchting en vreugde".

Volgens Joëlle Milquet (cdh) is de missie dan weer volbracht. Volgens haar werden de 12 principes uit het akkoord tijdens de preformatieperiode volledig gerespecteerd. "Het was een werk van lange adem, maar er is nu een evenwicht gevonden. De wil om tot een akkoord te komen was er bij iedereen. Dit is collectief werk. De Vlamingen hebben gekregen wat ze wilden en de Franstaligen hebben garanties en waarborgen en een herfinanciering van Brussel gekregen", aldus de politica.

Ecolo-voorzitter Jean-Michel Javaux heeft het over een "evenwichtig akkoord dat iedereen toelaat een toekomst uit te bouwen met de correcte middelen". Brussel, Wallonië en de Franse gemeenschap kunnen volgens hem hun toekomst met een gerust gemoed opbouwen en uitoefenen.

Beeld: Photonews

Lees ook: Vlaamse partijen blij met "historisch" akkoord

MEEST RECENT