Uniek kunstproject feestelijk ingezet in aanwezigheid van Vlaamse Hollywoodvrouw

Print

Uniek kunstproject feestelijk ingezet in aanwezigheid van Vlaamse Hollywoodvrouw

Mechelen - Het BlackLamb project is een kunstevenement dat een uniek alternatief biedt voor het traditionele kunstcircuit. Voor deze eerste editie verwelkomt Black Lamb de Belg Bruno Kristo die meteen ook initiatiefnemer en bedenker is van het project. Andere Belgische kunstenaars zijn Jo Foulon , Chris Willems en Erwin Van den Brande. Internationaal talent vinden we dan weer van Norma Des (ITA), , Stefan Bleekrode (NDL), Hiromi Oikawa (JAP) en Nora Novak (USA).
De toegang tot dit evenement in de imposante Oude Vleeshal in Mechelen is gratis, en BlackLamb rekent geen instapkosten aan de deelnemende en exposerende kunstenaars. Zij betalen enkel wanneer zij één of meerdere van hun kunstwerken verkopen maar zijn in ruil wel gedurende de hele expositie aanwezig. Zo kunt u, als bezoeker, een praatje maken met de kunstenaar of kunstenares die u graag iets meer vertelt over hem of haarzelf, zijn of haar werk en het evenement.

Hoogtepunt van het evenement wordt de kunstveiling die Blacklamb organiseert ten voordele van de Belgische vereniging voor de strijd tegen mucoviscidose (MUCO associatie).

De deelnemende Amerikaanse kunstenares Nora Novak is onder TV-kijkend Vlaanderen wellicht beter bekend als Vlaamse Hollywoodvrouw in de gelijknamige VTM reeks. Nora Novak is al jaren actief in de kunstwereld met op 'pop art' geïnspireerde mixed media collages. Ook stelt ze op deze tentoonstelling trots haar eerste boek voor, “Art Damaged”, een pseudo autobiografisch verhaal over een jonge kunstenares in het tumultueuze kunstwereldje van Orange County.

Blacklamb Project

Van 23 september tot en met 1 oktober, gratis toegang

Oude Mechelse Vleeshallen

Huidevettersstraat 7, 2800 Mechelen

Vrijdag 23/09: 18:30 tot 22:30

Zaterdag 24/9 tot en met maandag 26/09: van 11:00 tot 21:30

Woensdag 28/9: van 18:00 tot 21:30

Donderdag 29/9 tot en met zaterdag 1/10: van 11:00 tot 21:30

www.blacklamb.eu

Van uw wijkreporter Carolien Krijnen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio