Woningen maken plaats voor uitbreiding parking

Print
Lier - In opdracht van de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting (LMH) is een aannemer in de Florent Van Cauwenberghstraat in Lier begonnen met de afbraak van enkele oude woningen.
"De panden 37, 39 en 41 zijn ondertussen al grotendeels gesloopt. De muren aan de straatkant laten we voortaan nog staan, om zolang mogelijk het betreden van de werf te voorkomen", zegt LMH-directeur Marc Vanden Eynde.
"De woning met huisnummer 43 moet ook nog gesloopt worden. Ik vermoed dat de aannemer tegen 10 oktober klaar zal zijn."

"Daarna volgt op de site een verplicht archeologisch onderzoek. De archeologen zullen met een speciale kraan drie sleuven graven en zouden na ongeveer een week klaar moeten zijn. Pas wanneer de overeenkomst tussen de stad, de LMH en Parkeerbeheer Lier over de grondoverdracht ondertekend is, kan Parkeerbeheer Lier de kelders laten uitgraven en aan de uitbreiding van de ondergrondse parking beginnen. De bouw van de bijkomende 106 ondergrondse parkeerplaatsen zou een jaar vergen", vertelt Marc Vanden Eynde.

"Als alles volgens plan verloopt, kunnen wij dus in september van 2012 met de bouw van onze sociale woningen starten. Bouwblok A komt langs de Florent Van Cauwenberghstraat en is een gebouw in gesloten bouworde. Op de gelijkvloerse verdieping is rechts een handelsruimte gepland en verder zijn in het gebouw twaalf wooneenheden. Bouwblok B bevindt zich langs de Kapucijnenvest en is een gebouw in halfopen bouworde tegen het bestaande hoekgebouw en telt vier appartementen. Ook bouwblok C bevindt zich langs de Kapucijnenvest en is een gebouw in halfopen bouworde en bestaat uit drie kleine woningen. Voor de realisatie van dit bouwproject rekenen we op twee jaar", besluit Marc vanden Eynde.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio