Lars Boom: " Gilbert blijft niet voorop"

Lars Boom: Gilbert blijft niet voorop

Lars Boom: " Gilbert blijft niet voorop"

Print
Niet dat Lars Boom geen bewondering heeft voor de dingen die Philippe Gilbert eerder dit seizoen al heeft laten zien. Maar de Nederlander ziet de Belgische kampioen niet als topfavoriet voor de wereldtitel. Dat heeft te maken met het parcours dat het peloton zondag in Rudersdal voor de wielen krijgt.

"Ik ben er haast zeker van dat Philippe Gilbert zal demarreren. En hij zal wegkomen, daar twijfel ik ook niet aan. Maar als je het mij vraagt, houdt de Belg het nooit vol tot op de streep. De enige die dat volgens mij kan, is Fabian Cancellara. Geef hem tien seconden voorsprong en je ziet hem nooit meer terug. Of ik zelf ook een late uitval zal wagen? (Lacht) Dat zeg ik niet. Maar het idee spreekt me wel aan. Helemaal op het laatst demarreren, zoals Jelle Nijdam dat destijds zo goed kon: misschien moet ik daar in de toekomst maar wat werk van gaan maken."

De Nederlandse ploeg ziet in Gilbert trouwens een bondgenoot. "België is een van de landen die ook geen baat heeft bij een massaspurt", geeft Leo van Vliet, bondscoach bij Oranje, mee. "Ik stel renners op die goed genoeg zijn om de wedstrijd hard te maken. Knetemann was destijds ook geen spurter, en hij werd toch ook wereldkampioen?"

GV

Beeld: Photonews

Meer sportnieuws